Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul Agriculturii: sunt probleme cu aprovizionarea

Preturile alimentelor au crescut semnificativ in primele zile ale crizei generate de coronavirus, dupa care au revenit aproximativ la normal si au ramas crescute doar preturile produselor de import, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, in carul unei interventii la radio RFI.
 
„Daca in primele zile dupa criza toata lumea a facut stocuri, au alergat prin magazine si au cumparat cantitati foarte mari de alimente, iar preturile au crescut semnificativ, apoi, in urmatoarea saptamana vanzarile au scazut, preturile au revenit aproximativ la normal, au ramas crescute doar cele care vin din import, pentru ca acolo exista o oarecare ingreunare a transportului marfurilor. Sigur, acest lucru este general, se intampla in toata Europa, sunt culoare de transport pentru alimente, pentru medicamente, dar situatia nu este asemanatoare cu cea dinainte de criza, deci viteza de aprovizionare este mult mai mica si aici sunt probleme cu aprovizionarea si cu preturile la alimentele din import”, a declarat ministrul. Acesta a mai spus ca oamenii cumpara acum mai putin, de aceea unii producatori au stocuri consistente. „Asta si datorita faptului ca s-a inchis tot ceea ce inseamna HORECA, hotelurile, restaurantele, fast-food-urile si multi dintre producatorii mici aveau contracte cu acest sistem HORECA”.
 
Intrebat daca poate asigura populatia ca nu va exista o criza a aprovizionarii cu alimente in magazine, in contextul coronavirusului, Adrian Oros a raspuns ca autoritatile vor face tot ceea ce depinde de ele ca sa nu se intample acest lucru, dar trebuie sa inteleaga si populatia si producatorii si procesatorii si comerciantii, toti trebuie sa intelegem in aceasta perioada ca trebuie sa ne comportam responsabil, ca trebuie sa facem eforturi si daca e de castigat, castigam toti, daca e de pierdut, sa pierdem toti. Sa nu existe unii care sa incerce in aceasta situatie de criza, care este tragica si care poate deveni si mai complexa, sa castige de pe seama acestei crize”.

Articole similare

Ad