Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul Transporturilor explica: soferii nu intra in carantina 14 zile

Soferii de camion nu intra in carantina 14 zile, asa cum s-ar putea intelege din Ordonanta Militara nr. 4, care a intrat in vigoare din 30 martie 2020, ci au la dispozitie 3 variante unde sa mearga in intervalul dintre doua curse, astfel incat sa-si protejeze propriile familii, iar autoritatile sa stie ce fac in perioada respectiva, a declarat Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, la un post de televiziune.
„In intervalul de timp dintre doua curse, care poate varia, soferul nu intra automat in carantina. El are optiunea sa mearga acasa la familie sau la un spatiu locativ disponibil care ii apartine, sa mearga intr-un spatiu asigurat de angajator sau sa opteze pentru spatii puse la dispozitie de autoritati. Practic, in aceasta perioada dintre curse, noi trebuie sa stim ce face acel sofer”.
Conform Art. 4 din Ordonanta militara nr. 4, publicata in Monitorul Oficial, la intrarea in tara, conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone trebuie sa opteze pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, in perioada dintre curse, folosind una dintre urmatoarele variante:
a) carantinarea in spatii puse la dispozitie de catre angajator;
b) izolarea la domiciliu impreuna cu toate persoanele cu care locuiesc/se gospodaresc, sau singuri, in alt spatiu locativ disponibil;
c) carantinarea la cerere, in spatiile puse la dispozitie de autoritatile administratiei publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinarii.

Articole similare

Ad