Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociatiile patronale se intalnesc cu premierul Ludovic Orban la orele 11:00

Asociatiile patronale din transporturi se pregatesc de intalnirea cu prim-ministrul Ludovic Orban, plafificata pentru astazi, 31 martie 2020, orele 11:00. Principalele probleme pe ordinea de zi sunt: situatia soferilor de camion la intoarcerea din cursa si respectiv a familiilor acestora, transportul de pasageri, intre lipsa de pasageri si obligativitatea efectuarii curselor, returnarea supra-accizei restante pe ultimul trimestru din 2019 si situatia pilotilor de avion, aflati intr-o situatie similara cu soferii.
In ceea ce priveste soferii, de la adoptarea ordonantei militare 4 s-a creat o adevarata agitatie in randul acestora, deoarece nu doresc sa intre in carantina, vor sa stea acasa intre curse, insa fara a-si bloca intreaga familie in izolare la domiciliu, a declarat Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT). 
„Solutia propusa de noi este ca soferii sa fie testati in frontiera, la intrarea in tara. Sa se gaseasca o varianta pentru testarea rapida si in acest mod nu vor mai fi probleme si nici abuzuri din partea autoritatilor”.
Alte teme de discutie vor fi obtinerea de clarificari cu privire la somajul tehnic, leasing-uri, credite si alte masuri fiscale menite sa sprijine sectorul transporturilor in aceasta perioada dificila.

Articole similare

Ad