Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se deschide o noua linie regulata de transport maritim pe ruta Karasu (Turcia) – portul Constanta

Astazi, soseste in portul Constanta nava ‚Sea Partner’, marcand deschiderea unei noi linii maritime ROPAX (transport camioane, automobile si pasageri), care va opera pe ruta Karasu (Turcia) – Constanta. Nava va face escala in portul Constanta, saptamanal, in fiecare zi de joi. ‚Sea Partner’ transporta 60 de unitati, din care 5 autoutilitare noi cumparate de administratii locale din Romania.
Linia de transport maritim se numeste Sea Lines, agentul navei va fi LAM Romania si nava va fi operata de Sea Container Services. 
Acest serviciu, care revine in portul Constanta dupa o intrerupere de aproape 5 ani, isi propune pe de o parte, scurtarea timpului de tranzit pentru marfurile care circula pe sosele intre Turcia si Europa Centrala si de Est, iar pe de alta parte, oferirea unei alternative mai sigure si mai ieftine de transport decat transportul rutier, pentru toti soferii care calatoresc intre Romania si Turcia.
CN Administratia Porturilor Maritime considera ca acesta este doar primul pas in dezvoltarea transportului RO-RO in Marea Neagra si isi propune ca in cel mai scurt timp, portul Constanta sa fie legat cu astfel de servicii regulate si cu alte porturi importante din Marea Neagra.

Articole similare

Ad