Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Criza a generat o noua stare de fapt: normalitatea

Criza economica a temperat mult avantul investitorilor straini si i-a determinat pe unii dintre ei sa se extinda si catre alte tipuri de business, asa cum este cazul fondului spaniol de investitii Nervia Consultores. Mai mult, criza a generat o noua stare de fapt, care este de fapt normalitatea momentului de fata, fiind o realitate cu care piata trebuie sa se obisnuiasca.
 

Fond de investitii cu capital integral spaniol prezent pe piata romaneasca din 2005, Nervia Consultores joaca in Romania atat rolul investitorului, cat si pe cel al dezvoltatorului de hale industriale.
„Criza ne-a incetinit, pentru ca aveam planuri mai expansive. Noi am inchiriat spatiile in 2009/2010, cand chiriile nu erau la cel mai bun nivel. Gandim pe termen lung. Am inceput achizitiile de terenuri in 2005 si am tot cumparat pana in 2008. Avem in jur de doua milioane de metri patrati“, a subliniat Adam Ambrus, reprezentantul Nervia. Toate investitiile fondului spaniol s-au concentrat catre vestul tarii. „In Oradea terenul este la intersectia dintre viitoarele autostrazi Bucuresti-Budapesta si Oradea-Satu Mare si are front la ambele autostrazi. Este o locatie strategica“, a punctat Ambrus.
Potrivit acestuia, de la an la an chiriile au tot scazut, insa la industrial si hale nu au fost supraoferte, dar piata este in curs de echilibrare. „Nivelul chiriei a scazut cu mai bine de 25-30%“, apreciaza Ambrus, pentru perioada 2008-2010. „Piata a fost supraestimata pentru ca toata lumea a construit cu bani inexistenti, au fost bani sintetici“, a completat acesta.
Asa cum declara acesta, piata nu mai prezinta riscuri pentru ca s-a maturizat, a intrat intr-o stare de normalitate, chiar daca la un nivel mai scazut. „Asta este normalitatea de acum si trebuie sa ne obisnuim.“

Reprezentanti oficiali ai guvernului spaniol
Nervia Consultores, prin prisma originii, este si reprezentant al guvernului spaniol, fiind responsabil de toate vizitele oficiale in Romania.
„Anul acesta am inmatriculat 1.000 de camioane noi pentru firme de transport, iar …

Articole similare

Ad