Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociatia germana LTV solicita suspendarea cabotajului. Reclama concurenta neloiala din partea est-europenilor

Industria transporturilor din landul Turingia ii solicita ministrului federal al Transporturilor, Andreas Scheuer, suspendarea autorizatiei de cabotaj pentru companiile din Europa de Est.
 
Motivarea solicitarii este legata de protejarea intreprinderile mici si mijlocii, ,,care sunt adesea sub presiune constanta ca subcontractanti pentru furnizorii mari de servicii de logistica si expeditori’’, arata Asociatia Transportatorilor din landul Turingian (LTV).
 
Ca urmare a crizei provocate de coronavirus, explica asociatia, a existat o incetinire a economiei germane s astfel exista o oferta foarte mare de spatiu de depozitare de marfa. Acest lucru duce la preturi foarte mici pe transportul intern, iar transportatorii rutieri din Europa de Est ar profita de aceasta portita prin „ocolirea salariului minim”. ,,Solicitam BMVI (n.r.- ministerul Transporturilor) sa solicite Comisiei UE sa ia masurile adecvate pentru a-i pastra pe furnizorii regionali de transport de marfa", a declarat Martin Kammer, directorul executiv al LTV. Concret, asociatia solicita ca reglementarile de cabotaj sa fie suspendate. 
Intr-o scrisoare de urgenta adresata ministrului federal al Transporturilor, Andreas Scheuer (CSU), Martin Kammer si-a exprimat ingrijorarea ca multe intreprinderi mici vor da faliment in urma pandemiei de COVID-19. ,,Cererea nu trebuie privita ca una anti-europeana. Este vorba pur si simplu de supravietuirea transportatorilor rutieri germani de dimensiuni mici si mijlocii care nu pot licita pe o piata cu doi furnizori diferiti, respectiv furnizori care respecta legea salariului minim si cei care nu intra pe prevederi’’.

Articole similare

Ad