Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Coronavirusul ameninta dominanta Chinei in sectorul bateriilor

Focarul de coronavirus din China va avea un impact important asupra sectorului energetic verde, inclusiv a surselor regenerabile de energie, de stocare a energiei bateriilor si productiei de vehicule electrice (EV), potrivit GlobalData. „Incercarea Chinei de a lupta impotriva focarului de coronavirus a dus la intarzierea productiei in provinciile cheie lovite de coronavirus si este de asteptat sa scada productia de baterii chinezesti cu circa 26 GWh in 2020?, a spus Sneha Susan Elias, Senior Power Analyst la GlobalData.
Restrangerea aprovizionarii va avea, de asemenea, un impact asupra productiei globale de vehicule electrice, dar si a proiectelor de stocare a energiei, provocand intarzieri in livrare sau cresteri ale preturilor bateriilor.
La nivel global, producatorii de automobile cauta independenta fata de suprematia actuala a producatorilor chinezi de baterii si urmaresc sa-si asigure propriile lanturi de aprovizionare. „Dependenta excesiva a industriei din China a fost prezentata recent in contextul in care coronavirusul a dus la intreruperi in furnizarea de componente. China este posibil sa depaseasca productia de aproximativ un milion de vehicule. Tara exporta la nivel mondial piese auto si accesorii in valoare de circa 70 miliarde de dolari, din care aproape 20% ajung in SUA.”

Articole similare

Ad