Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noua luni pentru suspendarea leasingului, inclusiv al celui operational

UNTRR cere includerea in normele de aplicare ale OUG 37/2020 a posibilitatii suspendãrii tuturor tipurilor de imprumuturi dedicate persoanelor juridice pentru o perioada de noua luni. 
De asemenea, deoarece 30% din vehiculele de transport sunt achizitionate prin leasing operational, asociatia mai doreste includerea obligatorie a leasingului operational in OUG nr. 37/2020 si in normele de aplicare ale acesteia, deoarece, in prezent, companiile de leasing operational considera ca nu fac subiectul acestei ordonante. 
In plus, asociatia mai cere modificarea respectivei ordonante, astfel incat creditorii sa nu mai aiba libertatea de a respinge cererile venite din partea companiilor, ci acest lucru sa fie facut in functie de respectarea conditiilor de la articolele 15 si 16 din OUG 37. UNTRR cere eliminarea sintagmei „doar cu acordul acestora” din normele de aplicare ale ordonantei (articolul 16, pct. 7), pentru cã ar putea dura luni de zile panã cand toate pãrtile din contract isi vor da acordul asupra modificãrii contractelor de finantare.

Articole similare

Ad