Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNTRR solicita posibilitatea suspendarii online a asigurarilor RCA

UNTRR solicita institutiilor romane abilitate implementarea unor proceduri simple de suspendare online a asigurarilor RCA pentru transportatorii rutieri, prin completarea unei declaratii electronice pe proprie raspundere. Declaratia electronica ar putea fi realizata de catre STS, pe modelul declaratiei online creata pentru persoanele fizice (https://formular.sts.ro) se arata intr-un comunicat UNTRR.
Autovehiculele pentru care se suspenda asigurarea RCA ar putea fi puse in parcari sigure, pazite, unde nu vor exista riscuri de furt sau de incendiu. Totodata, s-ar putea incheia o polita CASCO de stoc pentru camioanele parcate.
Potrivit UNTRR, in Romania sunt 8,2 milioane de vehicule, din care doar 200.000 de vehicule sunt licentiate – 165.000 de camioane si 35.000 de autobuze si autocare. Firmele de transport rutier nu-si pot folosi activele si de aceea este necesara o suspendare a asigurarilor RCA, prin completarea unei declaratii pe proprie raspundere, urmand ca asigurarile actuale sa poata fi folosite dupa ce criza provocata de coronavirus va trece (fara a parcurge proceduri birocratice cu depunerea placutelor de inmatriculare si pe urma cu pe urma cu recuperarea acestora).
„Companiile de transport rutier care inca au resurse, le au pentru ca au fost serioase, si isi doresc sa le utilizeze la repornirea activitatii. 
In domeniul transporturilor rutiere de marfuri, la repornirea activitatii, trebuie sa existe capital de lucru pentru 90 zile – in prima luna se incepe activitatea, la final de luna se factureaza, dar incasarile sunt uzual la peste 60 de zile, timp in care pentru fiecare autovehicul operat in Europa de Vest trebuie acoperite cheltuieli de peste 10.000 euro/luna: 3.500-4.500 euro motorina, 2.600 euro costul cu forta de munca, 2.500 euro taxe de drum, intretinere, reparatii, asigurari (RCA, CASCO, CMR), finantari, cheltuieli administrative”, se mai arata in comunicatul UNTRR. 

Articole similare

Ad