Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AUDIO: Marian-Jean Marinescu, despre aprobarea Pachetului Mobilitate de catre Consiliu

Pachetul Mobilitate 1 a fost aprobat de catre Consiliul European marti, 7 aprilie, o decizie considerata inacceptabila de catre europarlamentarul PPE Marian-Jean Marinescu, care acuza statele vestice, in special Franta si Germania ca ,,au uitat ca sunt membri ai Uniunii Europene’’.
 
,,Consiliul a aprobat astazi Pachetul de Mobilitate. Un <<bonus otravit>> pentru transportatorii aflati pe drumurile europene in efortul de a ne aduce in case tot avem nevoie. Decizia Consiliului este inacceptabila. Pare ca anumite state membre – Franta, Germania, Olanda sau Austria – nu se afla intr-o criza medicala si au uitat ca sunt membri ai Uniunii Europene’’, a scris Marian-Jean Marinescu pe Facebook. 
 
Eurodeputatul a mai spus c? noile reguli vor deveni operabile peste circa doi ani, îns? pân? atunci companiile intr? într-o perioad? de incertitudine ?i de încercare de adaptare. Mai este o etap? în Parlament, îns? în opinia lui Marian-Jean Marinescu, în contextul votului de la distan??, va fi dificil? respingerea Pachetului în form? actual?.
 
Prin Pachetul Mobilitate, camioanele se intorc goale in tarile de origine, ceea ce genereaza costuri suplimentare si emisii suplimentare de CO2. Reamintim ca in luna decembrie 2019, Parlamentul European si Consiliul au ajuns la un acord cu privire la Pachetul Mobilitate, o reforma sustinuta de statele membre precum Franta, Germania si Olanda. Reforma ar obliga camioanele sa revina in tarile de origine odata la opt saptamani, iar soferii trebuie sa beneficieze de perioada de odihna in afara cabinei vehiculului.

AUDIO: Marian-Jean Marinescu

Articole similare

Ad