Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ungaria permite trecerea soferilor romani care pleaca la lucru in turisme sau microbuze doar intre 21:00 si 24:00

Incepand de luni, 6 aprilie, soferii romani care pleaca sa preia camioanele din vestul Europei in autoturisme sau microbuzuri pot intra in Ungaria numai prin vama Nadlac si numai intre orele 21:00 si 24:00, ora Ungariei, se arata intr-o adresa oficiala primita de o companie romaneasca din vestul tarii din partea autoritatilor de frontiera maghiare.
 
Pana acum, respectiva companie romaneasca de transport isi trimitea soferii in Germania pe baza unor cereri individuale pentru fiecare sofer in parte. ,,Am trimis si vinerea trecuta (n.r. – 3 aprilie) doi soferi, insa de fiecare data am facut cerere pentru fiecare sofer. Acum mi-au trimis raspuns ca nu mai trebuie aprobare individuala, doar sa respectam conditiile din adresa oficiala’’, a declarat administratorul companiei de transport din vestul tarii pentru revista Tranzit. Prima conditie la care se refera autoritatile maghiare se refera la intervalul orar 21:00-24:00, ora locala a Ungariei, a doua este legata de punctul de trecere – doar frontiera Nadlac – , iar a treia este legata de documente doveditoare pentru sofer. ,,Pe langa legitimatia de serviciu, le-am dat la ei si aceasta adresa oficiala primita, plus un document de la firma in care am scris ca urmatoarele persoane angajate ale societatii merg in Germania in zona Dortmund si sunt soferi profesionisti’’, a mai spus administratorului. 
La intoarcerea in tara, intrarea in Ungaria dinspre Austria sau alte tari invecinate se face numai de la ora 22:00, ora locala a Ungariei.

Articole similare

Ad