Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pachetul de Mobilitate: Care sunt etapele urmatoare si cand intra in vigoare noile reguli

Consiliul European a adoptat, marti, 7 aprilie, in prima lectura Pachetul de Mobilitate. Urmeaza acum ca actele legislative sa fie adoptate de catre Parlament in a doua lectura inainte de a fi publicate in Jurnalul Oficial. Cele doua regulamente – modificarea Regulamentului 561/2006 si cel privind accesul la piata si profesie – vor intra in vigoare la 20 de zile dupa publicare, iar directiva referitoare va intra in vigoare in ziua urmatoare datei publicarii.
 
Normele din regulamentul referitor la accesul pe piata si din directiva referitoare la detasare vor deveni aplicabile la 18 luni de la intrarea in vigoare a actelor juridice, in timp ce normele din regulamentul referitor la duratele de conducere se vor aplica la 20 de zile de la publicare, cu exceptia termenelor speciale pentru tahograf, se arata intr-un comunicat remis de Consiliul European. ,,Noile norme vor imbunatati conditiile de munca ale conducatorilor auto, vor introduce norme speciale privind detasarea conducatorilor auto din sectorul transportului international si vor actualiza dispozitiile privind accesul la piata transportului rutier de marfuri. De asemenea, acestea vor eficientiza controlul aplicarii normelor’’, sustine Consiliul. 
Votul de marti, 7 aprilie, a fost aspru criticat de eurodeputatul PNL, Marian-Jean Marinescu, care a declarat ca va depune amendamente si va face tot posibilul de a stopa Pachetul atunci cand va ajunge in Parlament pentru a doua lectura. Declaratiile complete ale lui Marian-Jean Marinescu le puteti asculta AICI.

Articole similare

Ad