Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Exemplu de sprijin acordat – in Franta – transportatorilor de persoane

Federatia Nationala a Transportatorilor de Pasageri din Franta a ajutat Regiunea Sud sa elaboreze un plan exceptional prin care aloca sapte milioane de euro pe luna, pana la revenirea la normal, pentru a acoperi 77% din costurile normale ale firmelor de profil, astfel incat ele sa isi poata acoperi cheltuielile fixe si sa reziste pe piata in perioada pandemiei. Planul va tine cont de situatia fiecarei firme in sensul ca indemnizatia se va acorda operatorilor care fac transport de elevi si/sau transport regulat pe baza de contract si celor a caror activitate depinde de transporturi: societati de control al serviciilor de transport, societati care administreaza gari etc.
Reprezentantii FNTV arata ca discutiile cu autoritatile au avut in centru trei principii directoare: rapiditatea in fata unei situatii de urgenta (indemnizatia a fost disponibila de la inceputul crizei si facturarea din partea celor 150 de firme, cu 8.000 de salariati, se face repede), simplitatea dispozitivului de implementare (care este o garantie a eficientei masurilor, de care e mare nevoie in astfel de momente de criza) si transparenta schimburilor dintre Regiunea Sud si transportatori. 
De la jumatatea lui martie firmele de transport rutier de persoane au elaborat un plan care sa asigure deplasarea zilnica a personalului autorizat (comercianti de bunuri indispensabile, pompieri, ingrijitori, forte de ordine s.a.) si care sa acopere legaturile regionale indispensabile. 
La finalul crizei federatia va face un bilant pentru a avea situatia exacta a sumelor varsate si a pierderilor constatate.

Articole similare

Ad