Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Comisia aproba o schema de ajutor de stat pentru Grecia in valoare de 1 miliard de euro

Comisia Europeana a aprobat o schema de ajutor de stat in valoare de 1 miliard de euro pentru a sprijini economia din Grecia in contextul pandemiei de COVID-19. Schema a fost aprobata in Cadrul temporar de ajutor de stat adoptat de Comisie.
 
,,Acest sistem de avansuri rambursabile de 1 miliard de euro va contribui la asigurarea existentei unei lichiditati suficiente in economia elena. Se asigura ca firmele cele mai afectate de focarul de coronavirus isi vor continua activitatea economica in timpul si dupa criza. Comisia Europeana va continua sa colaboreze indeaproape cu statele membre pentru a se asigura ca masurile nationale de sprijin pot fi puse in aplicare intr-un mod coordonat si eficient, in conformitate cu normele UE“, a declarat vicepresedintele executiv Margrethe Vestager, responsabil cu politica de concurenta. 
 
Schema este deschisa tuturor companiilor cu dificultati financiare temporare din cauza pandemiei de COVID-19 si se aplica in intreaga Grecie. Schema va ajuta la asigurarea faptului ca lichiditatea ramane disponibila pe piata, la combaterea daunelor provocate de focar si la pastrarea continuitatii activitatii economice in timpul si dupa izbucnirea.

Articole similare

Ad