Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GlobalData prevede o scadere cu 80% a pietei europene a vehiculelor usoare in aprilie

In urma stirilor ca piata europeana a vehiculelor usoare a scazut cu un 47% fara predecent in martie, Calum MacRae, analist GlobalData a spus ca „imaginea Europei seamana cu cea a Regatului Unit, cu vanzari care au scazut cu 47% in martie, comparativ cu anul trecut. Colapsul indus de COVID-19 a dus la scaderea vanzarilor de vehicule usoare in primul trimestru in Europa cu 23%.”
In plus, rata anuala ajustata sezoniera (SAAR) a Europei pentru martie a fost de 10,86 milioane, sub nivelul de 16,3 milioane inregistrat in decembrie 2008, ce a marcat impactul crizei financiare globale asupra vanzarilor europene de vehicule. „Acesta nu este finalul vestilor proaste din sectorul auto. Practic cu nicio unitate produsa si niciuna vanduta, recordul lui martie 2020 ca fiind cea mai proasta luna din memoria vanzarilor de vehicule va fi pe termen scurt.” Vanzarile pentru aprilie sunt preconizate de GlobalData la circa 350.000 de unitati, cu 80% mai putin decat in 2019. 
Cat priveste restul anului, GlobalData prevede o revenire in forma literei V, o cadere brusca urmata de o recuperare rapida pentru ca cererile aflate in asteptare vor fi onorate in trimestrele 3 si 4. Totusi, aceasta previziune este valabila daca programele guvernamentale vor limita pierderile economice colaterale, daca nu, prognoza va semana mai mult cu litera U.”

Articole similare

Ad