Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vela: Sunt romani care nu pot tranzita Austria pentru a ajunge la domiciliu

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, duminica seara, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac I, ca ii va cere ministerului Afacerilor Externe sa aiba discutii cu omologul din Austria, pentru a rezolva problema mai multor romani care nu pot tranzita aceasta tara pentru a ajunge la domiciliu.
Ministrul de interne s-a aflat la PTF Nadlac I pentru a vedea cum se tranziteaza acest punct, in acest context declarand, ulterior, ca exista o problema privind relatia bilaterala cu Austria, cu privire la tranzitarea acestei tari de catre cetateni romani.
,,Sunt romani, compatrioti de-ai nostri care asteapta sa tranziteze Austria si nu pot, desi au domiciliu, fie proprietati in Olanda, in alte state sau contracte de munca. Este o problema care tine de relatiile externe bilaterale si o sa-l anunt pe domnul ministru al Afacerilor Externe pentru a lua legatura cu omologul austriac sau cu reprezentanta noastra diplomatica de la Viena, incat sa se reglementeze acest aspect’’, a spus ministrul Vela. Oficialul a mai declarat ca ,,la ora actuala, si pe tranzitul de camioane si pe tranzitul de autoturisme, fluxul nu este foarte mare’’. ,,Lucru care ma bucura si ma face sa le multumesc acum celor din Diaspora care au inteles mesajul nostru si nu vin atat de multi cat se preconiza in tara pentru a sarbatori Sfintele Pasti. Este o dovada de intelepciune, de maturitate, de respect si de responsabilitate pentru cei dragi de acasa.’’
Ministrul a adaugat ca a luat legatura cu conducerea PTF Nadlac I pentru a se clarifica si problema celor care au venit ,,din alte parti pe jos sau din granita in granita cu alte mijloace de transport si sunt aici blocati pentru a se forma un transport spre zonele de destinatie, unde vor intra in carantina’’.

Articole similare

Ad