Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Furturi tot mai multe si mai brutale de marfuri si camioane in Germania

O ancheta realizata de organizatia Snap arata faptul ca 61,7% dintre soferii profesionisti cred ca aceasta situatie este provocata de lipsa de spatii de parcare securizate.
La inceputul lui martie, in apropiere de Berlin, politia a surprins un sofer polonez in timp ce incerca sa fure o semiremorca frigorifica in valoare de 60.000 de euro cu ajutorul unui camion cu placuta falsa de inmatriculare de Germania, in antrepozitul unui transportator caruia i se furase anterior o alta semiremorca de acelasi tip, in valoare de 45.000 de euro.
Din cauza numarului mare de furturi din regiunea de la granita cu Polonia, anchetatorii s-au convins ca au de-a face cu o banda de crima organizata originara din Europa de Est si cauta sa vada daca exista legaturi intre aceste furturi si unele similare care au avut loc mai la nord, in regiunea Mecklembourg, unde la inceput de februarie a fost furat un camion incarcat cu 700 de cadre de usi, care ulterior a fost gasit 40 km mai incolo.
Numarul mare al furturilor este ingrijorator, iar soferii se plang ca in Germania nu au suficiente locuri de parcare securizate, mai ales pe marginea autostrazilor, astfel ca din 2015 au fost tot mai multe incidente, care, conform TAPA, aduc pagube de 8,2 miliarde de euro/am.
Un alt aspect ingrijorator este acela ca se recurge tot mai mult la violenta pentru a se fura marfuri sau camioane: conform unui sondaj realizat de Snap printre soferii din Germania, 5% au spus ca au fost sau au colegi care au fost victimele unui atac cu gaz. O treime dintre ei sunt de parere ca problemele legate de siguranta personala sunt responsabile pentru lipsa de soferi profesionisti si numai o treime se indoiesc ca aceasta lipsa de siguranta are consecinte asupra starii lor mentale.

Articole similare

Ad