Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volume cu peste 90% mai mici pentru transportatorii olandezi de flori si de componente auto

Asociatia olandeza de transport si logistica TLN a realizat si ea un sondaj in randul membrilor, pe tema consecintelor pandemiei de coronavirus asupra activitatii lor. Peste 1.100 dintre ei au raspuns intrebarilor, iar rezultatele au fost redate pe scurt sub forma unui grafic care reprezinta o prima privire de ansamblu asupra acestei industrii dupa aparitia virusului.
Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, scaderea medie a cifrei de afaceri este de peste 32%. Dar in unele ramuri de transport declinul este si mai mare. Floricultura, care aduce nu numai faima acestei tari, ci si venituri consistente, a inregistrat in ultimul timp o scadere cu peste 90% a veniturilor transportatorilor si aproape un sfert dintre companii sunt obligate sa renunte la angajati, in timp ce pentru alte 11% reducerea de personal este de peste o treime. 
Transportul pentru industria automotive a scazut tot cu peste 90%, cel de containere cu circa 75%, iar cel de materiale de constructii si de efecte personale si curieratul au scazut cu 60%.
Din sondaj mai reiese ca 71% dintre firmele chestionate au inregistrat o cifra de afaceri mai mica decat in perioada similara a anului trecut. 42% dintre ele au disponibilizat mai putin de 10% dintre angajati, 32%, 10-19%, 15%, intre 20 si 30%, iar 11% au disponibilizat peste 30% dintre angajati. 21% dintre transportatori au luat deja masuri de urgenta, iar la intrebarea "care este probabilitatea ca afacerea dumneavoastra sa supravietuiasca?" media raspunsurilor a fost de 7,5%. 
TLN isi propune sa repete sondajul peste cateva saptamani, pentru a avea mereu o imagine cat mai actuala a industriei de transport in contextul puternicei crize cauzate de noul coronavirus.

Articole similare

Ad