Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ANOFM anunta un nou numar de telefon pentru informatii privind somajul tehnic

Un nou numar de telefon la care cetatenii pot suna pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la somajul tehnic si la facilitatile acordate prin prevederile Legii nr.19/2020 este disponibil incepand de luni, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) intr-un comunicat.
 
,,Incepand cu data de 14 aprilie 2020, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca pune la dispozitia cetatenilor un nou numar de telefon – 021.444-0000, la care acestia pot suna pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la somajul tehnic si la facilitatile acordate prin prevederile Legii nr.19/2020. Noul numar de telefon, operat in parteneriat cu Telekom Romania, optimizeaza serviciul de informare efectuat de ANOFM, scurtand timpii de asteptare. Astfel, inca din faza de initiere a apelului, cetatenii vor putea fi repartizati catre operatorii call-centerului, in functie de categoria in care se incadreaza’’, precizeaza institutia.
Potrivit sursei citate, noul call-center va functiona in acelasi interval orar ca pana in prezent, respectiv intre orele 9:00 – 16:00, de luni pana joi, respectiv intre orele 9:00 – 13:00, vineri.
Angajatorii au la dispozitie platforma digitala https://aici.gov.ro pentru incarcarea documentelor necesare acordarii somajului tehnic pentru angajatii carora li s-a suspendat temporar contractul individual de munca din initiativa angajatorului, conform prevederilor legale. 

Articole similare

Ad