Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul belgian aproba garantii de 50 de miliarde de euro pentru imprumuturile firmelor aflate in dificultate

Ministrii belgieni au aprobat garantii de stat in valoare de 50 de miliarde de euro pentru a sustine imprumuturile bancare ale firmelor care se lupta sa supravietuiasca pe fondul crizei coronavirusului, asa cum mentioneaza VRT NWS.
Asta pentru ca in ultimele zile bancile au primit numeroase solicitari de imprumuturi sau de amanare a creditelor si in decurs de numai o saptamana au acceptat sa acorde o amanare de sase luni a platii ratelor pentru 86.000 de firme. Iar acum guvernul vine cu bani care sa garanteze ca bancile nu vor suferi financiar daca clientii nu mai pot da inapoi sumele imprumutate. 
Recent au fost stabilite si criteriile ce vor fi folosite pentru a se decide care firme se califica pentru un imprumut garantat de stat si bancile le vor putea folosi de la final de aprilie. Toate imprumuturile noi si liniile de credit pe maximum 12 luni acordate societatilor non-financiare viabile, profesionistilor independenti si organizatiilor non-profit inainte de 30 septembrie se vor califica pentru o garantie din partea statului.

Articole similare

Ad