Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto si al departamentului pentru situatii de urgenta

La initiativa Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) si a Parteneriatului Auto Roman, industria auto – constructori si furnizori – directioneaza fonduri pentru repunerea in functiune a 50 de ventilatoare medicale. Scoase din uz, acestea au fost identificate si colectate din diverse unitati medicale de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) impreuna cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
DSU va coordona intreaga activitate de reparatie a celor 50 de aparate medicale din cele 190, urmand ca acestea sa fie redistribuite in unitatile medicale angrenate in lupta cu noul Coronavirus.
Inca de la debutul crizei sanitare generata de COVID-19, industria auto s-a mobilizat in cadrul grupului de lucru, Parteneriatul Auto Roman prin diverse initiative de solidaritate.
Fiecare companie a intreprins actiuni de responsabilitate sociala si solidaritate in comunitatile in care isi desfasoara activitatea sau la scara nationala, in completarea necesarului logistic si sanitar identificat de autoritatile nationale. Au pus la dispozitie flote de masini pentru personalul medical si auxiliar, au donat masti si echipamente sanitare de protectie, au organizat strangere de fonduri si directionat fonduri catre ONG-uri, au creat platforme digitale de educatie pentru copii si au venit in sprijinul unor familii aflate in dificultate prin donarea si livrarea hranei la domiciliu.
In paralel, Parteneriatul Auto Roman, prin intermediul ACAROM si in directa corelare cu autoritatile nationale, cauta sa identifice solutii de crestere a capacitatilor de productie pentru masti textile, viziere, solutii dezinfectante si piese pentru ventilatoare.

Articole similare

Ad