Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VW plateste in Germania 620 de milioane de dolari in scandalul Dieselgate

Grupul auto Volkswagen AG a anuntat ca a incheiat acorduri cu 200.000 din cei 260.000 de reclamanti care au luat parte la primul proces colectiv din Germania, legat de manipularea emisiilor (Dieselgate), un scandal care a izbucnit in septembrie 2015.
Germania permite doar de anul trecut procesele colective. In cazurile Volkswagen, persoanele care s-au constituit parte civila in proces sunt reprezentate de Federatia asociatiilor de consumatori din Germania (VZBV), care acuza VW de falsificarea rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmite Reuters. Inca 21.000 de cazuri sunt reanalizate pentru posibile despagubiri, sumele fiind cuprinse intre 1.350 si 6.250 euro pe masina, suma exacta depinzand de data fabricarii masinii si de model, in timp ce termenul limita pentru incheierea intelegerii a fost prelungit pana in 30 aprilie, a informat VW. 
In total, Volkswagen va plati 620 de milioane de euro din totalul celor 830 de milioane de euro, atat cat a pus deoparte pentru a acoperi costurilor procesului cu VZBV. Pe plan global insa, Volkswagen a platit pentru implicarea in scandalul emisiilor peste 30 de miliarde de euro. In 2019, compania germana a anuntat ca a pus deoparte inca un miliard de euro pentru cheltuieli juridice.

Articole similare

Ad