Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul Muncii: platile pentru somaj tehnic vor fi facute dupa alimentarea bugetelor ANOFM si ANPIS

A doua parte a platilor pentru solicitarile de somaj tehnic se va efectua imediat dupa ce bugetele ANOFM si ANPIS vor fi alimentate cu fondurile stabilite in urma rectificarii bugetare, a transmis pe Facebook ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru.
 
„De indata ce bugetele ANOFM si ANPIS sunt alimentate, la finalul procedurilor interne, cu fondurile de la rectificarea bugetara, cea de-a doua parte a platilor pentru solicitarile verificate aferente somajul tehnic se si fac. M-am asigurat astazi ca totul este pregatit”, a scris Violeta Alexandru.

De asemenea, ministrul Muncii a precizat ca pachetul de masuri economice post-criza pregatit de ministerul de resort va intra in dezbatere cu sindicatele si cu patronatele incepand de saptamana viitoare.
 
„Lucrez la proiectele de acte normative pentru sedinta de guvern de maine (joi, n.r.) dar si la propunerile Ministerului Muncii pentru pachetul de masuri post-criza pe care, asa cum am agreat cu sindicatele si patronatele astazi, le vom dezbate, in prima forma, incepand de saptamana viitoare. Maine (joi, n.r.) am consultari cu structurile asociative ale autoritatilor locale. Vreau sa las timp sa discutam aceste noi masuri care trebuie sa fie implementate la momentul oportun. Sunt constienta ca acestea sunt de o importanta capitala pentru piata fortei de munca. Stiu ca in contextul primelor masuri luate la inceputul crizei le-am cerut partenerilor sociali un efort de a parcurge documente intr-un ritm alert. Cat pot, voi incerca sa evit acest lucru acum”, a mai scris Violeta Alexandru.
 
Pe de alta parte, oficialul a apreciat ca nu este necesar sa fie controlata de superiori, dar si ca nu este usor pentru oameni sa lucreze cu ea, deoarece foloseste un sistem de evaluare a indicatorilor adus din mediul privat.

Articole similare

Ad