Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ultimele plati pentru somajul tehnic pe martie vor fi procesate vineri

Ultimele plati aferente somajului tehnic pentru luna martie ar urma sa fie procesate in cursul zilei de vineri, dar mai sunt inca trei zone din tara care au nevoie de verificari suplimentare, a anuntat pe Facebook ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„De final de zi #lamunca, am un sentiment de munca cu folos vazand ca am inceput, de indata ce au intrat banii in conturile noastre dupa rectificarea bugetara, a doua etapa de plati pentru #SomajTehnic. Si la ANOFM si la ANPIS. Maine (vineri. n.r.) sunt procesate ultimele plati aferente lunii martie. Vor mai ramane pentru luni, 3 zone din tara care au nevoie de verificari suplimentare. Cum a fost un proiect nou, si pentru administratie si pentru angajatorii/profesionistii care au depus cereri, au aparut tot felul de situatii de clarificat”, a scris ministrul Muncii. 
 
Oficialul a amintit ca Romania este printre putinele tari europene cu un tip de sprijin guvernamental accesat simplu #SomajulTehnic. „De la legiferare, trecand prin consultare, prin rectificare pana la plati. Suntem, este adevarat, la un bilant al primei etape de evaluare, una intermediara, dupa primele plati din tot programul, cele din martie. Cu toate verificarile minimale interne (verificari aprofundate se vor face dupa perioada de criza), cu un sistem modern de inregistrat cereri creat in cateva zile, din resurse interne, prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, cu o comunicare continua cu beneficiarii, se poate face treaba. Ii asigur pe angajatorii romani, pe angajati, pe cei care lucreaza prin PFA, II, IF, contracte de drepturi de autor ca am stiut in fiecare zi, de la prima ora pana la sfarsitul programului, ca aveti nevoie de sprijin, cat mai repede. Imi pare rau pentru ca nu am reusit sa facem toate platile si mai devreme”, a completat Violeta Alexandru.
 
Numarul contractelor individuale de munca suspendate de la intrarea in vigoare a starii de urgenta (16 martie) este de 1.035.585, dintre care 332.746 din industria prelucratoare, 188.573 din sectorul comertului cu ridicata si cu amanuntul/repararea autovehiculelor si motocicletelor, iar 112.714 din domeniul hoteluri si restaurante.
 
Pe de alta parte, numarul contractelor de munca incetate de la instituirea starii de urgenta era joi de 250.554, dintre care 46.966 din domeniul comertului cu ridicata si amanuntul/repararea autovehiculelor si motocicletelor, 43.981 din industria prelucratoare, iar 34.066 din zona constructiilor. Persoanele cu contracte de munca incetate nu beneficiaza de masura somajului tehnic acoperit de stat.

Articole similare

Ad