Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romania sustine ca a rezolvat problema schimbului de soferi la vama Nadlac

Romania anunta ca a ajuns la o intelegere cu Ungaria privind tranzitarea/intrarea romanilor in tara vecina prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac I. Transportatorii romani semnaleaza de mai multe saptamani problema schimbului de soferi in Vest si a faptului ca soferii lor nu sunt lasati sa treaca vama in masini mici sau microbuze.

„In urma intelegerilor bilaterale dintre autoritatile de frontiera romane si ungare pentru fluidizarea traficului de persoane intre cele doua tari, incepand cu 24 aprilie, autoritatile maghiare permit intrarea in Ungaria, cetatenilor Uniunii Europene, in scopul intrarii / tranzitarii propriului teritoriu, in urmatoarele conditii: persoana efectueaza un interviu medical la frontiera si nu prezinta simptome de infectare cu virusul COVID-19; indeplineste conditiile de intrare prevazute in Codul Frontierelor Schengen; poate face dovada cu documente, ca ii este asigurata intrarea in tara de destinatie”, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera Romane. Formalitatile de frontiera se deruleaza prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac I, deschis in acest scop in intervalul 11.00-23.00 (ora Romaniei).
 
Reamintim ca, autoritatile de frontiera din Romania si Ungaria au decis sa se permita deplasarea lucratorilor transfrontalieri avand cetatenia romana sau ungara, cu domiciliul sau resedinta in limita a 30 de kilometri de la linia de frontiera catre interior, prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nadlac, Turnu, Varsand, Salonta, Bors, Sacuieni, Urziceni si Petea, conform Ordonantei Militare nr. 8 din 09.04.2020, mai precizeaza sursa citata. Lucratorii transfrontalieri sunt exceptati de la masurile de izolare la domiciliu sau de carantinare daca, la intrarea in Romania din Ungaria, nu prezinta simptome asociate COVID-19. „Prin lucrator transfrontalier se intelege persoana care face dovada ca locuieste si lucreaza intr-o raza de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat romano-ungare, calculata de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, si care se reintoarce la locuinta cel putin o data pe saptamana.”

Articole similare

Ad