Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN reincepe productia de camioane si autobuze

Producatorul german a inchis fabricile la jumatatea lui martie, pentru a-si proteja angajatii de noul virus, dar si din cauza ca nu se mai putea aproviziona cu piese si componente si pentru ca cererea de vehicule grele scazuse foarte mult.

Dar, dupa circa sase saptamani in care productia a fost oprita, activitatea a inceput sa se reia treptat, la capacitate redusa, pe 27 aprilie, prioritatea fiind si acum siguranta angajatilor. Pentru asta s-a alcatuit un plan detaliat si pe baza lui s-au luat masuri cum ar fi garantarea unei distante mai mari intre lucratori, schimbarea traseului acestora prin fabrici si, acolo unde este nevoie, purtarea de echipament de protectie si instruirea personalului. 
 
Dar echipa de management al situatiilor de criza a lucrat si la partea de aprovizionare cu piese (furnizorii MAN sunt din toate tarile UE si de aceea compania le-a cerut politicienilor o abordare coordonata la nivelul Comunitatii, pentru repornirea productiei) si la un plan de masuri care sa stimuleze cererea de vehicule comerciale, asa cum a explicat CEO-ul MAN Truck & Bus SE, Joachim Drees. 
 
Unii angajati din productie si administratie vor continua sa lucreze la inceput part-time, vor apela la formulele deja existente de program flexibil sau, acolo unde se poate, la munca de acasa. Iar intoarcerea la birouri se va face tot conform unui plan de siguranta bine pus la punct.

Articole similare

Ad