Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bucurestiul si marile centre universitare pot atrage business nou pe piata de birouri, in ciuda COVID-19, care a franat tranzactiile

Bucurestiul si marile centre universitare din tara, precum Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov sau Craiova, sunt bine pozitionate pentru a atrage business nou in zona serviciilor, in ciuda pandemiei Covid-19 care a franat activitatea tranzactionala si a determinat companiile sa recurga „in masa” la munca de acasa, considera consultantii firmei Cushman & Wakefield Echinox.

Contextul actual a scos si mai mult in evidenta flexibilitatea si usurinta de adaptare la situatii noi a angajatilor romani, precum si infrastructura IT dezvoltata din marile orase, elemente care au facut tranzitia de la biroul traditional catre cel de acasa mult mai usoara, reducand astfel impactul asupra operatiunilor, se arata intr-un comunicat remis de Cushman & Wakefield Echinox. „Continuitatea operatiunilor reprezinta un element esential pentru companiile din toate domeniile. Am observat acest lucru de-a lungul timpului prin felul in care companiile isi securizau accesul la electricitate, servere si Internet pentru a face fata oricarei situatii. Pandemia Covid-19 a pus aceste companii in fata unui nou test, si anume de a deveni operationale de acasa de pe o zi pe alta, iar felul in care au reusit sa realizeze aceasta tranzitie marea majoritate a companiilor reprezinta un argument suplimentar care recomanda Romania drept unul dintre cele mai atractive hub-uri de IT si servicii conexe din Europa si nu numai”, a declarat Madalina Cojocaru, Partner, Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox. Majoritatea companiilor analizeaza in prezent oportunitatea de a oferi angajatilor o mai mare flexibilitate cu privire la locul de desfasurare a activitatii si dupa relaxarea masurilor de distantare sociala, dar in acelasi timp se lucreaza la planuri pentru reducerea densitatii din spatiile de birouri, ca masura de siguranta sanitara.

Articole similare

Ad