Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Livrarile noi de spatii de birouri, in scadere cu 21% fata de 2019

Pana la finalul anului, este preconizata livrarea unor spatii noi cu o suprafata cumulata de circa 145.000 de metri patrati. Astfel, volumul total de spatii de birouri noi este preconizat la circa 226.000 de metri patrati, in scadere cu circa 21% fata de livrarile din 2019.
 
In primul trimestru al anului, in Bucuresti au fost livrate spatii noi de birouri cu o suprafata de 81.000 de metri patrati, cele mai importante livrari fiind Ana Tower si cea de-a treia cladire a proiectului Globalworth Campus din Pipera, arata Cushman & Wakefield Echinox intr-un comunicat. In ceea ce priveste cererea, in timp ce volumul tranzactionat in Bucuresti a scazut in primul trimestru cu 50% fata de perioada similara a anului precedent, pana la 52.000 de metri patrati, in tara nivelul a ramas stabil, la circa 21.000 de metri patrati, activitate importanta fiind inregistrata in Timisoara, Cluj si Iasi, dar si in Craiova, oras care incepe sa atraga tot mai des ocupanti de birouri.

Stocul de birouri din Bucuresti se ridica la aproape 3,2 milioane de metri patrati, avand o rata de neocupare de 9,8%, in usoara crestere, in timp ce suprafata birourilor moderne din marile orase regionale – Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Brasov – se apropie de pragul de 1 milion de metri patrati.

Articole similare

Ad