Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Elefant.ro: Procentul de plata cu cardul este de peste 50%

Increderea in comertul online a crescut, iar procentul de clienti care platesc cu cardul pe platforma online elafant.ro sare acum de 50%, potrivit lui Dan Sturza, Vice President of Business Development al companiei.
Daca pana la criza, clientii elefant.ro plateau cu cardul in proportie de 15%, procentul sare acum de 50%, dupa cum a declarat Dan Sturza in cadrul videoconferintei „The Plan B through and beyond the Pandemic”, organizata de revista Progresiv. 
„Cam 30-40% din cei care cumpara acum sunt clienti noi, speram ca macar partial sa ramana in online si dupa ce trece perioada aceasta”. In conditiile in care nu putine sunt companiile care apeleaza sau sunt nevoite sa amane diverse plati la furnizori, elefant.ro a decis sa isi plateasca mai rapid furnizorii, in special editurile mici, pentru a putea sa ii ajute sa treaca mai usor peste aceasta perioada, a mai spus Dan Sturza. 
„Multi dintre furnizorii nostri mai mici, in special edituri, nu sunt intr-o situatie tocmai buna acum, asta pentru ca retele mari de offline, precum Diverta, Carturesti si-au inchis cumva operatiunile, plus punctele offline de vanzare ale unor edituri, asa cum este Litera, iar noi fiind acum pentru ei printre putinele canale de vanzare am decis sa fim chiar mai rapizi cu platile comparativ cu termenii de plata agreati, pentru ca depindem de ei la editarea noutatilor, spre exemplu, pentru ca multi vor pune pe piata acum mai putine titluri”, a explicat Dan Sturza. Oficialul elefant.ro a mai punctat faptul ca a simtit in piata un tip de solidaritate mixta, unii parteneri de business acordand anumite reduceri, in timp ce altii nu. „De exemplu, dezvoltatorul imobiliar unde noi suntem locati cu chirie, nu numai ca nu vrea sa ofere o reducere de 10%, dar nici nu ia in considerare o deviere de plata de o luna de zile, in conditiile in care toata cladirea a venit cu o petitie colectiva. Deci solidaritatea in piata este mixta”.

Articole similare

Ad