Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BYD alege Norvegia pentru lansarea SUV-ului electric Tang

BYD Europe si-a prezentat strategia de extindere a prezentei vehiculelor electrice (EV) in Europa, incluzand aici trialul pentru autoturismele electrice si planurile pe termen lung de lansare a noilor LCV si eTruck pe piata.
Primul pas va fi facut prin introducerea pe piata norvegiana a noului SUV electric compact BYD Tang, aflat la cea de-a doua generatie. Preturile vor fi anuntate la sfarsitul acestui an, cand vor fi scoase la vanzare in Norvegia.
Lansarea subliniaza angajamentul BYD de a oferi clientilor europeni o gama de vehicule 100% electrice, fara emisii, de la autoturisme si vehicule comerciale usoare (LCV), pana la camioane si autobuze. „Piata norvegiana este alegerea fireasca pentru acest trial de extindere a prezentei EV in Europa. Norvegia este cea mai avansata piata din Europa cand vine vorba de adoptarea si utilizarea pe scara larga a vehiculelor electrice, mai ales ca detine o retea vasta de incarcare. Vom evalua indeaproape performanta pietei, dar, pe termen lung, ne propunem sa extindem vanzarile de masini si dincolo de Norvegia“, a spus Isbrand Ho, director general al BYD Europe.
In noiembrie 2019, BYD isi anuntase deja intentia de a aduce camioane electrice in Europa la sfarsitul lui 2020, pentru a completa vanzarile bine puse la punct ale autobuzelor electrice BYD. De asemenea, sunt in desfasurare planuri de a aduce in Europa, la sfarsitul acestui an, o gama completa de vehicule electrice cu baterii (BEV) pentru sectorul vehiculelor comerciale, incluzand aici un van carosat si camioane de distributie de 7,5 t si 19 t, dar si un tractor pentru santiere. 

Articole similare

Ad