Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tesla suspenda brusc productia din China

Tesla si-a suspendat productia in fabrica de la marginea Shanghaiului, potrivit unor declaratii sub anonimat citate de Bloomberg. Compania a anuntat mai multi lucratori ai fabricii, care trebuiau sa se intoarca la munca miercuri, dupa cinci zile libere acordate cu ocazia Zilei Muncii, sa-si prelungeasca vacanta si sa se intoarca la lucru dupa 9 mai. Motivul acestui anunt nu s-a spus clar, insa site-ul chinez de stiri 36kr a precizat ca lipsa de componente ar fi cauza.

In vreme ce singura fabrica Tesla din afara SUA inregistreaza intarzieri in aprovizionarea cu piese pentru Modelul 3, se pare ca s-au inregistrat si probleme legate de o piesa cruciala a liniilor de fabricatie, care insa au fost remediate.
 
Oprirea productiei din China inseamna ca Tesla nu produce nicio masina la nivel mondial, deoarece nici cealalta fabrica de asamblare a vehiculelor sale, din Fremont (California), nu a functionat din cauza coronavirusului. Asta face ca fabrica din Shanghai sa fie si mai cruciala pentru Tesla, deoarece SUA se afla cu cateva saptamani, daca nu chiar luni, in spatele Chinei in redeschiderea economiei. 
 
Uzina a mai fost temporar nefunctionala si la inceputul acestui an, din cauza epidemiei, dar apoi a fost printre primele care au reluat productia, cu sprijinul autoritatilor locale. In acest mod, Tesla a inregistrat un salt al vanzarilor in martie, in China. 

Articole similare

Ad