Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Procentul transportatorilor olandezi care au pierderi fata de 2019 se mentine la circa 70%

Asociatia de Transport si Logistica din Olanda, TLN, a realizat un al treilea sondaj in randul membrilor sai de la inceperea pandemiei de coronavirus, iar acesta nu aduce schimbari semnificative in ceea ce priveste impactul crizei medicale asupra industriei. 
Putin peste 70% dintre firmele de transport continua sa aiba scaderi ale comenzilor, ca si la sondajul anterior, iar pierderea medie este de 30% comparativ cu perioada similara din 2019, cu diferente mari de la o firma la alta, in functie mai ales de segmentul unde activeaza. 
11% dintre managerii chestionati se asteapta sa reduca personalul pana la 1 iunie din cauza crizei coronavirusului, fata de 15% la sondajul de acum doua saptamani si 22% la primul, de acum patru saptamani. Dar aici trebuie tinut cont de faptul ca atitudinea mai optimista poate fi explicata prin faptul ca deja a avut loc o reducere de personal si ca managerii acelor firme nu mai asteapta noi concedieri. Acolo unde inca se estimeaza scaderea numarului de angajati, procentul va fi mai mic: in aproape doua treimi din cazuri este vorba de mai putin de 10% din personal, iar procentul firmelor care se asteapta sa renunte la 20-30% din oameni s-a injumatatit comparativ cu ultimul sondaj.
Ancheta TLN mai indica o crestere, de la 25% la 29%, a numarului de companii care apeleaza la masuri de urgenta. Insa aici asociatia precizeaza ca sunt si firme care ar vrea sa foloseasca astfel de masuri, dar nu sunt eligibile. De aceea TLN continua sa incerce sa convinga guvernul sa modifice anumite programe de sprijin. 

Articole similare

Ad