Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ana Dumitrache, CTP Invest: Costurile cu masurile de preventie au crescut cu 25%

CTP Invest a suplimentat masurile de prevenire a infectarii cu coronavirus in toate depozitele si parcurile logistice, avand costuri suplimentare de 25%, pe care insa nu le-a transferat clientilor sai, dupa cum a subliniat Ana Dumitrache, Country Head CTP Invest, intr-un interviu acordat revistei Tranzit.
 
Reprezentantul dezvoltatorului de parcuri logistice si industriale de Clasa A spune ca a fost foarte greu in primele saptamani de izolare, atunci cand activitatea a trebuit sa fie reorganizata, insa nu s-a pus niciun moment problema intreruperii fluxului operational. 

„Am implementat anumite masuri, avem echipe separate, care lucreaza in schimburi. Echipele din teren fac mai multa munca, insa si cele care stau acasa – schimbul – le sustin pe partea de raportare, contractare, tot ceea ce se poate face la distanta in sistemul de work from home”, a declarat Ana Dumitrache. 
 
Tot ca masuri de preventie impotriva raspandirii COVID-19, CTP a limitat vizitele in depozite, asa cum au facut si clientii sai, si a luat masuri suplimentare privind dezinfectia spatiilor si igiena personalului, concomitent cu intarirea masurilor privind siguranta si securitatea parcurilor. „A fost un mare avantaj pentru ca noi am pus accent in permanenta pe curatenie, deci am intensificat ceea ce faceam deja foarte bine”, a completat Country Manager-ul CTP Invest Romania. Toate aceste masuri au presupus insa costuri suplimentare de circa 25%, asumate deja in modelul de business, dupa cum a mai explicat oficialul, care nu au fost puse pe seama clientilor.
 
„In primul rand am intensificat partea de sanatate si siguranta in munca, alaturi de masurile de curatenie, in zonele comune din parc, care sunt in administrarea noastra directa. Acolo unde clientii nostri au vrut sa aiba acelasi tip de servicii in spatiile lor am facut si acest lucru fara costuri suplimentare”. 
 
Cu exceptia industriei de retail, Ana Dumitrache nu crede ca mediul de afaceri va suferi foarte tare prin prisma costurilor legate de masurile de protectie si de distantare sociala pe care le ia si va trebui sa le mentina si in viitor, pe termen scurt si mediu. „In zona de retail costurile le vedem deja transferate, pentru ca trebuie luate masuri suplimentare si pe supply chain, dar si la raft, iar costurile sunt foarte mari, comparativ cu real estate-ul, zona noastra, unde costul este unul marginal. Cred ca toti cei care au birouri atasate spatiilor lor logistice, intr-o astfel de perioada sunt fericiti. Oamenii se simt mult mai in siguranta, iar spatiile sunt mult mai usor de igienizat si de controlat”
 

Articole similare

Ad