Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-a semnat contractul pentru Sectiunea 5 de autostrada Curtea de Arges-Pitesti

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru proiectarea si executia Sectiunii 5 a autostrazii Sibiu-Pitesti cu ofertantul castigator Astaldi SpA (Italia). 
Este vorba despre construirea tronsonului Curtea de Arges-Pitesti (km 92+600-122+950). Evenimentul a avut loc pe 11 mai a.c., la sediul Prefecturii judetului Arges, in prezenta ministrului transporturilor Lucian Bode si a primului-ministru Ludovic Orban.
Prin contractul in valoare de 1.710.277.069,34 lei fara TVA, finantat din fonduri europene nerambursabile, s-a stabilit o perioada de 12 luni pentru proiectare si 48 de luni pentru executia lucrarilor. Totodata, prin contract s-a convenit o perioada de garantie a lucrarilor de 120 de luni (10 ani).
Autostrada Sibiu-Pitesti este o parte importanta a coridorului 4 Pan-European, care traverseaza Romania de la Vest la Est. Autostrada Sibiu-Pitesti a fost divizat in 5 sectiuni. Sectiunea 5, pentru care a fost semnat contractul, reprezinta unul dintre capetele autostrazii: 
traseul va incepe in zona localitatii Curtea de Arges si va continua paralel cu raul Arges, pana la actuala centura a Municipiului Pitesti. 
Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrazii este de 26 m latime. Pe parcursul sectiunii de autostrada vor fi efectuate 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje, 3 noduri rutiere, un spatiu de servicii, un centru de intretinere si coordonare, o parcare de scurta durata.
„Chiar daca sunt multe probleme cu care ne confruntam, din cauza noului coronavirus, am vazut in ultimele luni ca antreprenorii din infrastructura au gasit solutiile necesare pentru ca lucrul pe santiere sa continue, ceea ce va face ca multe dintre termenele de finalizare asumate, sa fie respectate. Avem bani pentru investitii, asa ca toti antreprenorii trebuie sa isi faca treaba. Ii reamintesc antreprenorului ca are in noi un partener serios, care va plati la timp facturile, dar care va cere aceeasi seriozitate si in efectuarea lucrarilor si respectarea termenelor”, a spus ministrul Lucian Bode.
 

Articole similare

Ad