Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Directorii generali din industria auto si reprezentantii Comisiei Europene au discutat despre un plan de recuperare care sa stimuleze economia

Directorii generali ai companiilor producatoare de vehicule si furnizoare de componente, precum si asociatiile acestora – Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile (ACEA) si Asociatia Europeana a Furnizorilor de Autovehicule (CLEPA) – au purtat discutii cu Frans Timmermans, vicepresedintele executiv al Comisiei pentru Green Deal, si Thierry Breton, comisar pentru piata interna, in cadrul unei conferinte telefonice. Cu inchideri de fabrica in toata Europa, o pierdere a productiei de 2,4 milioane de vehicule pana in prezent si a vanzarilor de masini de peste 95% pe pietele majore ale UE, luna trecuta, intregul sector este in pericolul unui deficit de lichiditate, dar si al lipsei de performante. Iar situatia din industria auto are un efect negativ asupra celorlalte parti ale economiei. „Prima prioritate a industriei este relansarea pietei, permitand astfel reluarea productiei pe santierele din UE”, a declarat directorul general al ACEA, Eric-Mark Huitema. „Avand in vedere prabusirea aproape totala a vanzarilor, va fi crucial sa se asigure un stimulent puternic al pietei care sa le permita producatorilor de vehicule sa redeschida complet fabricile si sa isi mentina angajatii."

In cadrul reuniunii, ACEA si CLEPA au solicitat Comisiei Europene sa coordoneze schemele nationale de reinnoire a flotei pentru a se asigura ca exista o armonizare a conditiilor pietei pe intregul continent si pentru a le suplimenta cu bugetul UE. „Pe masura ce lucram la punerea rotilor in miscare, trebuie sa cautam solutii castigatoare, care sa raspunda nevoilor presante de mediu, industriale si sociale mai largi”, a spus Sigrid de Vries, secretar general CLEPA. „Scopul masurilor de recuperare ar trebui, prin urmare, sa fie reinceperea industriei si utilizarea intregii game de solutii tehnologice disponibile si necesare pentru neutralitatea carbonului. Mana in mana cu investitiile in transportul cu energie regenerabila si infrastructura, acest lucru va propulsa Green Deal si va proteja ocuparea fortei de munca si activitatea industriala in Europa. Desi productia de vehicule si componente incepe incet sa se reia, exista discrepante uriase intre statele membre. Acest lucru impiedica redresarea unei industrii care depinde de lanturile de aprovizionare ce se intind pe intregul continent european. Prin urmare, directorii generali si-au reiterat motivul pentru reinceperea coordonata a activitatilor si investitiilor de-a lungul intregului lant de valori."

Articole similare

Ad