Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

8 ore pentru a intra in tara prin Vama Nadlac

In ultimele 24 de ore au tranzitat vamile romane peste 31.000 de oameni, proportia dintre intrari si iesiri fiind relativ egala. Din totalul celor care au trecut frontierele, 21.200 au fost la vamile cu Ungaria, iar intr-o singura zi au intrat in izolare 8.000 de romani, potrivit Politiei de Frontiera.
Din cauza numarului mare de cetateni care trec granita, vama Nadlac este de doua zile aproape blocata, desi duminica la pranz au fost deschise 10 noi ghisee de verificare.
Duminica dimineata, potrivit Politiei de Frontiera Arad, se astepta 480 de minute la intrare in Romania prin Nadlac I, unde controlul se facea pe sapte artere, si 250 de minute la Nadlac II, unde erau deschise sase artere.
La iesirea din tara, se astepta 90 de minute la Nadlac I, unde au fost deschise sase artere, si 30 de minute la Nadlac II, unde se lucreaza pe doua artere.
Autoritatile de frontiera precizeaza ca timpii mari de asteptare sunt cauzati, la intrarea in tara, atat de aglomeratie, cat si de anchetele epidemiologice, care fac ca procedurile sa dureze pana la 10 minute pentru o persoana, fata de 30 de secunde inainte de pandemie.
Pe durata starii de alerta, persoanele care vin in tara dintr-o calatorie internationala nu mai sunt obligate sa stea doua saptamani in carantina institutionalizata si se pot izola la domiciliu, impreuna cu familia.
Pentru a facilita tranzitul la frontiere, autoritatile romane au deschis si alte doua puncte de trecere in zona, Nadlac 2 si Vama Bors.

Articole similare

Ad