Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Livrarile cross-border, in crestere cu 75%

Vanzarile cross-border au crescut cu 75% de la inceputul anului si pana in prezent, fata de ultimele luni din 2019, pe fondul cresterii comenzilor online, dar si a imbunatatirii serviciilor de livrare, potrivit Coletaria.ro. 
Situatia generata de masurile de combatere a raspandirii COVID-19 in Romania a generat o crestere semnificativa a comenzilor din afara tarii, astfel ca, in primele 5 luni ale anului, volumul de colete intrate in Romania din tarile UE s-a dublat, arata sursa citata.
„Ne asteptam ca, in perioada urmatoare, volumul de livrari cross-border din Romania spre alte tari sa aiba o crestere exponentiala, iar livrarile de colete din alte tari catre Romania sa se dubleze anul acesta. Comerciantii din Romania s-au orientat catre marketplace-urile din Europa, odata cu dezvoltarea acestui segment, fapt care a dus la cresterea considerabila a vanzarilor pe cross-border. In prezent, la nivelul pietei locale, din volumul total de livrari, 20% reprezinta comert cross-border si 80% intern. Estimam ca, pana la finalul anului, ponderea pe cross-border va urca la cel putin 30%”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletaria.ro, mentionand ca, in prima faza, comerciantii din Romania vizeaza diaspora, care reprezinta un segment considerabil de cumparatori.
Cele mai accesibile piete sunt, in primul rand, tarile vecine – Ungaria si Bulgaria, dar si Germania, Cehia, Polonia, UK, Italia si Spania, unde pretul transportului este accesibil, atat pentru magazinele din Romania, cat si pentru clientii din tarile respective, unde exista comunitati mari de romani si marketplace-uri stabile.
Printre cele mai des intalnite tipuri de produse livrate din Romania in afara regasim produsele din urmatoarele segmente: carti, Health & Beauty, Fashion, produse pentru copii, jucarii, articole sportive, gaming si accesorii IT. La polul opus, cele mai comercializate produse din strainatate in Romania fac parte din categoriile IT&C, Fashion, accesorii, gadgeturi, produse Health & Beauty, produse pentru copii, articole sportive, Home & Deco, auto-moto.
Recent, Coletaria.ro a lansat si serviciul de livrare la domiciliu si a crescut numarul de pick-up point-uri din magazinele de service GSM si de printing.

Articole similare

Ad