Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nokian Tyres, primul producator de anvelope care a primit aprobare pentru reducerea gazelor cu efect de sera

Nokian Tyres este primul producator de anvelope care a primit aprobare din partea initiativei Science Based Targets (SBTi) pentru a-si atinge obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera (GES). Atingerea acestor obiective vizeaza minimizarea emisiilor de GES rezultate din operatiunile companiei (domeniile de aplicare 1 – emisii directe – si 2 – emisii indirecte din energie achizitionata), pentru a mentine clima la un nivel optim de 1.5°C si pentru a preveni cele mai daunatoare efecte ale schimbarilor climatice.
Nokian Tyres se angajeaza sa reduca emisiile de GES pana in 2030 in urmatoarele categorii:
· In domeniile de aplicare 1 si 2, cu 40% per tona de anvelope, incepand cu anul de referinta 2015.
· In domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres isi propune sa reduca emisiile de GES din bunurile si serviciile achizitionate, cu 25% per tona de anvelope, incepand cu anul de referinta 2018.
· In domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres isi propune sa reduca emisiile de GES provenite din transportul si distributia in amonte si aval, cu 25% per tona de anvelope, incepand cu anul de referinta 2018.
· In domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres isi propune sa reduca emisiile de GES provenite din utilizarea produselor vandute, cu 25% per tona de anvelope, incepand cu anul de referinta 2018.
Hille Korhonen, presedinte si CEO al companiei, a explicat ca in ultimii sase ani aceasta a redus deja emisiile de gaze cu efect de sera cu 44%, iar eforturile nu se opresc aici. „Am asistat la o iarna fara zapada in sudul Finlandei si ne-am angajat sa luam masurile necesare pentru a salva iernile pentru generatiile viitoare.?

Articole similare

Ad