Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul francez cere companiei Renault sa nu mai investeasca in fabrici din alte tari

Guvernul de la Paris vrea ca Renault sa nu-si mai dezvolte capacitatea de productie peste hotare, in schimbul pachetului de salvare de cinci miliarde de euro, a afirmat duminica ministrul francez al Mediului, Elisabeth Borne, transmite Reuters.
Intrebat de informatiile din presa franceza referitoare la un posibil anunt marti al sprijinului guvernamental pentru industria auto, oficialul a declarat ca staul va majora subventiile pentru achizitionarea de vehicule electrice si ii va ajuta pe cei cu venituri scazute sa cumpere masini mai noi, mai putin poluante, potrivit Agerpres. Borne nu a dat detalii privind data la care va fi anuntat pachetul de masuri sau valoarea acestuia. Si ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a avertizat intr-un interviu publicat vineri in cotidianul Le Figaro ca grupul Renault se lupta sa supravietuiasca in contextul crizei coronavirusului, adaugand insa ca producatorul auto trebuie sa isi asume unele angajamente cu privire la mentinerea in Franta a celor mai avansate activitati tehnologice.
Potrivit presei, Renault intentioneaza sa inchida mai multe uzine din Franta, printre care cea de la Flins, unde sunt asamblate modelul electric Zoe si Nissan Micra, dar si uzina de asamblare de la Dieppe, in cadrul unui vast plan de economii care ar urma sa fie anuntat saptamana viitoare.

Articole similare

Ad