Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul Pact National pentru Autostrazi, propus de o asociatie a constructorilor romani

Asociatia Romana a Constructorilor de Autostrazi (ARCA) solicita public „Primul Pact National pentru Autostrazi”, la care sa adere toti factorii decizionali implicati, dar si companiile romanesti din domeniu.

ARCA a fost creata din dorinta de a avea o voce unica si puternica a companiilor autohtone in relatia cu autoritatile romane, forurile europene, mediul financiar – bancar si, cel mai important, cu beneficiarii lucrarilor de infrastructura – cetatenii romani, se arata intr-un comunicat. Situatia infrastructurii rutiere din Romania, in ultimii 30 de ani, arata ca ritmul de constructie pe santierele de autostrazi a fost unul extrem de lent in comparatie cu cel al dezvoltarii economice. „Suntem, in continuare, la coada clasamentului Uniunii Europene cu doar 866 de kilometri de autostrada si, de cele mai multe ori, solutiile propuse pentru proiectele de infrastructura rutiera nu au fost cele mai bune si asteptate de catre romani. ARCA solicita public <<Primul Pact National pentru Autostrazi>> la care sa adere toti factorii decizionali implicati, dar si firmele romanesti din domeniu, pentru ca Romania sa fie repusa pe harta marilor investitii, iar romanii sa beneficieze de o crestere accelerata a nivelului de trai. Firmele romanesti din domeniul infrastructurii rutiere sunt parteneri de incredere ai statului roman. In toata aceasta perioada de criza generata de pandemia de COVID-19, companiile cu capital autohton au reusit, prin eforturi proprii, sa mentina deschise santierele din domeniul infrastructurii rutiere, demonstrand, inca o data, ca #romaniiconstruiescromania”, sustin reprezentanti asociatiei de profil.
 
ARCA reuneste constructori romani din domeniul infrastructurii rutiere in ale caror companii lucreaza peste 3.000 de angajati. Companiile cu capital 100% romanesc, membre ale asociatiei, deruleaza proiecte de miliarde de lei in domenii, precum: constructia de autostrazi, constructia si reabilitarea drumurilor nationale si judetene, constructia de piste aeroportuare, reabilitarea si extinderea infrastructurii in mediul urban si rural.

Articole similare

Ad