Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Angajatii Dräxlmaier au fost trimisi in somaj tehnic pe perioada de pauza

Dräxlmaier si-a suspendat activitatea din Romania pe 23 martie si a reluat-o treptat la finalul lui aprilie. „Ca furnizor din industria auto, depindem de cerintele clientilor nostri premium. Asa ca, atunci cand acestia au fost nevoiti sa opreasca productia la nivel mondial, si locatiile noastre si-au suspendat activitatea. Deoarece criza a inceput in China, primele afectate au fost locatiile noastre de acolo. Pe masura ce virusul s-a mutat de la est la vest, am reusit sa crestem din nou productia din China la 100% la inceputul lui mai. In Romania, partea principala a activitatii a fost suspendata pe 23 martie 2020, iar in aceasta perioada oamenii au fost trimisi in somaj tehnic?, a explicat Linda Möslein, corporate communications Dräxlmaier Group pentru revista Tranzit.

In perioada de pauza, compania a implementat in toate locatiile un set de reguli si proceduri pentru siguranta angajatilor. „Am oferit informatii detaliate personalului nostru cu privire la masurile de igiena, regulile specifice de comportament, instructiunile pentru utilizarea corecta a echipamentului de siguranta si sfaturi de la specialisti cu privire la modul de mentinere a sanatatii acestora.?
 
In plus, au fost luate masuri pentru implementarea distantarii sociale in toate zonele, prin marcarea distantelor corespunzatoare si afisarea informatiilor despre numarul permis de persoane din zonele interioare. Toti angajatii au primit echipamente de protectie (masti). Au fost plasate distribuitoare de dezinfectare de mana in spatiile publice din intreaga cladire si au fost puse la dispozitia angajatilor solutiile de dezinfectare a suprafetelor atat in mediul de productie, cat si la birouri. In plus, tuturor angajatilor si vizitatorilor le este monitorizata temperatura corpului la intrarea in companie. Intalnirile sunt organizate online, iar calatoriile de afaceri sunt amanate. Intre timp, sunt repornite facilitatile companiei de productie la nivel mondial si in Romania. Aici, repornirea productiei a inceput treptat la sfarsitul lui aprilie, tinand cont de cresterea activitatii clientilor din industria auto. „Relatia cu clientii nostri este foarte buna. Cu multi dintre ei lucram de cateva decenii. Deoarece produsele noastre sunt foarte orientate spre viitor, suntem optimisti. Viitorul mobilitatii va fi electric si autonom. Datorita acestei convingeri am inceput sa dezvoltam motoare alternative cu mult timp inainte ca ele sa devina o tendinta. Din cauza situatiei actuale de criza, am pledat pentru ajutor de stat si pentru masuri de impulsionare a achizitiilor, care sa duca la consolidarea industriei auto.?
 
Dräxlmaier opereaza la nivel mondial in peste 60 de locatii din mai mult de 20 de tari si are aproximativ 75.000 de angajati. 
Cinci dintre locatiile companiei sunt plasate in Romania, unde a inceput productia in 1991.
 

Articole similare

Ad