Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vânz?rile de produse industriale din Fran?a au sc?zut în aprilie cu 67%

Miscarea Intreprinderilor din Franta (MEDEF), cea mai mare federatie patronala din Hexagon, a publicat, la o saptamana dupa terminarea starii de carantina, un raport din care rezulta ca in aprilie vanzarile en detail au scazut cu 40% fata de perioada similara din 2019, cele de produse industriale cu 67%, cele de produse alimentare au crescut cu 0,6%, cele din comertul mic au scazut cu 55%, iar cele din distributia mare au fost cu 2% mai mici.
In aprilie, 3.429 de firme au fost eligibile pentru renegocieri de credite, de trei ori mai multe decat in intregul 2019, suma totala a creditelor solicitate fiind de 613,9 milioane de euro. 86% dintre firmele franceze cu mai putin de 11 salariati au solicitat credit, dintre cele din servicii, 54% (19% din industria cazarii si restaurarii de cladiri), dintre cele de comert 25%, din constructii 11%, din industrie 8% si din agricultura 2%.
In aprilie, 45% dintre salariatii din Franta lucrau in firme a caror activitate s-a diminuat cu peste 50%. Iar la finalul lunii 32% dintre angajati munceau pe santiere, procent in crestere fata de finalul lui martie, un sfert lucrau de acasa, la fel ca la sfarsitul lui martie, 21% erau in somaj partial si 11% erau in concediu. 

Articole similare

Ad