Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNSAR: noua Lege RCA va acoperi in continuare pagubele din accidente

Chiar daca legea RCA se modifica, acoperirea 100% a pagubelor din accidente auto nu se va schimba, anunta Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).
Precizarea a fost facuta ca reactie la comunicatul Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), potrivit caruia intentia Parlamentului Romaniei de a aduce modificari Legii RCA ar avea la baza grija fata de consumator, cand „de fapt se va modifica legea astfel incat pagubitul sa primeasca in mod direct o suma de bani calculata de catre asigurator, in caz de dauna, fara ca pagubitul sa cunoasca valoarea reala a costului de reparatie a autovehiculului sau avariat”, scrie Agerpres. Reprezentantii UNSAR subliniaza ca, potrivit legii, „toate companiile de asigurari din Romania vor continua sa acopere integral daunele, conform constatarilor si procedurilor legale in vigoare”.
„Industria de asigurari nu vizeaza schimbarea legislatiei in sensul unei acoperiri partiale a daunelor de catre asiguratori. Societatile de asigurari din Romania urmaresc sa ofere produse si servicii care raspund nevoilor clientilor, iar politele RCA reprezinta o componenta importanta a pietei locale. UNSAR si BAAR nu au sustinut si nu vor sustine nicio modificare legislativa prin care asiguratii sa fie obligati sa acopere o parte a daunelor rezultate din accidente, atunci cand riscurile sunt acoperite de polite RCA valide”, se mentioneaza in comunicatul UNSAR. 

Articole similare

Ad