Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeana: impunerea unei noi taxe pentru companii ar putea genera 10 miliarde de euro pe an

Impunerea unei noi taxe companiilor ar putea genera zece miliarde de euro pe an pentru a ajuta la finantarea planurilor de stimulare, si va reprezenta mai putin de 0,2% din cifra de afaceri a marilor companii care beneficiaza de piata unica a UE, a anuntat luni Comisia Europeana (CE), transmite Reuters.
Conform planului care ar urma sa fie supus aprobarii celor 27 de state membre ale UE, Comisia Europeana va imprumuta de pe piata o suma fara precedent – 750 miliarde euro – pentru a finanta cheltuielile menite sa redreseze economiile afectate de criza provocata de pandemia de coronavirus (COVID-19). Executivul comunitar a propus cateva posibile taxe pentru a ajuta la achitarea datoriei, inclusiv o noua taxa pentru piata unica, care ar putea intra in vigoare in 2024 sau dupa acest an, scrie Agrepres. 
„In functie de modul in care se stabileste taxa, ar putea fi obtinuti aproximativ zece miliarde de euro, fara a reprezenta un efort excesiv pentru orice firma individuala. Zece miliarde de euro este mai putin de 0,2% din cifra de afaceri generata de operatiunile din UE ale acelor mari companii”, a precizat un purtator de cuvant al CE. Oficialul UE a adaugat ca veniturile anuale asteptate reprezinta o estimare preliminara si vor depinde de diversele optiuni luate in considerare pentru noua taxa. Aceasta taxa face parte dintr-un pachet de optiuni de majorare a veniturilor, care include o taxa pe carbon, venituri din extinderea schemei de tranzactionare a emisiilor de poluare si o taxa pe companiile digitale.

Articole similare

Ad