Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Romania pregateste oferte speciale pentru clientii din constructii

Pentru Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania, inceputul de an a fost dominat de cererea de camioane pentru constructii, in contextul reducerii celei de vehicule pentru marfuri generale, iar volumele din primele patru luni au fost aproape la acelasi nivel din 2019 si in ton cu prognozele initiale, asa cum declara Valeriu Zaharia, CEO-ul companiei. Unele dintre acestea au fost deja livrate, iar altele sunt in procesul de finalizare a fabricatiei la carosieri. Vanzarile nu au fost repartizate uniform de-a lungul celor patru luni, ci din martie, odata cu criza generata de pandemie, si in constructii s-a inregistrat un recul. 

„Pandemia a generat destul de multe incertitudini, de la apetitul de achizitie pana la capacitatea de productie a furnizorilor de subansamble, si prin urmare si a noastra, ca producator final de sasiuri. Pentru moment, estimarile pana la final de an sunt intr-o permanenta evaluare, deoarece dinamica intregului cumul de factori pe acest segment este foarte mare si atunci necesitatea de adaptare a crescut exponential si ea va fi cheia succesului in 2020. Chiar si asa insa, constructiile raman segmentul cu cel mai mare potential de dezvoltare pe parcursul anului.“
 
Cele mai solicitate camioane MB de constructii raman basculantele Arocs 4142K avand cabina M si motor Euro 6 de 420 CP, urmate indeaproape de betonierele Arocs 4140B sau 3536B avand cabine S si motoare de 360 sau 400 CP, toate in configuratii optimizate pentru piata din Romania, pentru a face fata solicitarilor la care sunt supuse in activitatile zilnice.
 
Stocul Mercedes-Benz Romania este divers si include cele doua categorii de mai sus, dar si variante cu suprastructuri ale furnizorilor, astfel incat sa se raspunda solicitarilor personalizate ale tuturor clientilor: pompe de beton, malaxor si pompa de beton pe acelasi sasiu, autotractoare pentru semiremorci pentru transport de piatra.
 
Compania isi propune sa vina in sprijinul clientilor prin completarea ofertelor existente cu solutii avantajoase si in scurt timp vor fi disponibile primele oferte alcatuite special pentru depasirea crizei Covid-19. „De acea ii invitam pe clientii nostri sa ne urmareasca indeaproape comunicarile pe canalele media, pentru a afla despre acestea.“ 
 
Variantele de achizitie preferate de cei mai multi constructori din Romania sunt creditul si leasingul financiar, iar leasingul operational este foarte rar pe acest segment, din cauza faptului ca este o activitate sezoniera.
 
Mercedes-Benz a inregistrat si o crestere a cererii de camioane rulate de constructii si, pentru a se adapta la asta, a inceput sa deruleze cat mai multe astfel de tranzactii.
 

Articole similare

Ad