Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GlobalData: Pe masura ce industria auto se redeschide, pietele europene depasesc in mod pozitiv previziunile

Pe cele trei piete nationale din Franta, Italia si Spania, vanzarile de vehicule usoare au scazut cu 55% in luna mai, comparativ cu anul trecut, dupa o scadere de 75% in martie si o contractare uimitoare de 93% in aprilie.
„Dupa inchiderea din martie si aprilie a pietelor, acesta este un semn binevenit din primele zone afectate de focarul de Covid-19. Franta a inregistrat cele mai bune rezultate, cu o scadere de 47,3% de la un an la altul la vanzarile de vehicule usoare, Italia a scazut sub 53%, iar Spania cu 70,6%“, a comentat Calum MacRae, analist auto la GlobalData. 
Dintre cele trei piete, Spania a fost cel mai aproape de asteptarile GlobalData pentru mai, cu 3.000 de unitati vandute peste previziuni. Vanzarile Frantei au fost duble fata de asteptari, in timp ce Italia a inregistrat mai mult cu 40.000 de unitati. „Sunt zile de inceput, dar performantele inregistrate in mai ar putea face ca previziunile GlobalData sa fie revizuite in sus. Pietele care au raportat au reprezentat 36,5% din vanzarile europene de vehicule usoare in 2019, astfel incat ar fi curajos sa facem prea multe estimari pe baza acestui esantion, dar sunt rezultate incurajatoare. In prezent, prognozam o scadere de 25,1% a vanzarilor europene de vehicule usoare in 2020, la 15,4 milioane de unitati. Insa rezultatele depind de modul in care pietele se stabilizeaza in saptamanile urmatoare. Suntem inca departe de cifrele anterioare crizei, dar cel putin piata auto incepe sa se ridice de jos.”

Articole similare

Ad