Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cateva noutati pregatesc terenul pentru 2013


Dupa ce 2011 a abundat in lansari si completari pe majoritatea gamelor de echipamente de -manipulare, fiind favorizat si de organizarea CeMAT (cea mai mare manifestare de profil) la Hanovra, anul trecut a fost mai sarac in noutati. Au aparut totusi pe piata produse interesante si probabil ca in 2013, la Bauma si la Transport und Logistik, care vor avea loc ambele la München, producatorii de echipamente se pregatesc cu oferte mai consistente.

 

Anul trecut, Still a lansat noua generatie de order-picker-e MX-X, carora functia Optisafe le confera un al saselea simt la orientarea in interiorul depozitului, in conditiile in care pot naviga utilizand 255 de rute diferite programate si introduse in sistem. Practic, MX-X stie in permanenta unde se afla in depozit si care sunt obstacolele pe care le poate intalni, gratie unui sistem RFID cu emitatori de impulsuri, instalat in podea. Chiar si atunci cand se reorganizeaza depozitul (se largesc culoarele sau se fac alte modificari), emitatorii pot fi reprogramati cu usurinta. Cand echipamentul este prevazut si cu senzor pentru detectarea greutatii incarcaturii, acesta poate circula in orice moment cu viteza maxima permisa, pentru a spori productivitatea.

Noi electrostivuitoare Linde de 4 si 5 t
Dupa lansarea, in cursul anului trecut, a gamei de electrostivuitoare cuprinzand modelele de la E20 la E50, Linde Material Handling si-a completat oferta cu versiunile de 4, 4,5 si 5 t, respectiv E40, E45 si E50. Acestea sunt dedicate in special transportului de containere sau aplicatiilor in depozite cu tavanul coborat sau cu usi cu inaltime redusa. „Versiunile pentru containere“, asa cum sunt numite de producatorul german, au o inaltime totala de 2.220 mm, cu 140 mm mai putin comparativ cu echipamentele similare din piata.

Noutatile Clark in 2012
Incepand de anul trecut, Clark ofera sistemul de crestere automata a vitezei pentru stivuitoarele diesel C20- 35D. Daca operatorul actioneaza mini-levierul amplasat pe cotiera pentru functia de ridicare, viteza motorului este automat crescuta, proportional cu actiunea derulata. Puterea de ridicare dorita este obtinuta fara a creste ritmul de functionare al motorului prin actionarea acceleratiei.
O noua cabina pentru tractorul electric CTX 40/70, propulsat de motor AC de 48 V, este disponibila din primul trimestru al lui 2012. Pe timpul verii, cele doua usi rabatabile pot fi fixate jumatate pe deschis, pentru a permite aerului sa intre in cabina. Geamurile largi asigura vizibilitate optima de jur-imprejurul stivuitorului.

Patru modele noi Hyundai, intre 11 si 16 t
Hyundai Heavy Industries Europe (HHI) a prezentat patru modele noi de stivuitoare, cu capacitati intre 11 si 16 t. Este vorba de 110D-7E, 130D-7E, 140D-7E si 160D-7E. Acestea vor completa gama de echipamente, care pana acum ajungea la 8 t. Primele doua unitati de 16 t au fost livrate deja in Belgia si Marea Britanie.
Cu noile stivuitoare, HHI vizeaza un segment nou de clienti: operatorii portuari si cei din sectorul feroviar. Echipamentele sunt propulsate de motorul Cummins QSB6.7, de 162 CP, care corespunde standardului de poluare Tier III si poate asigura o viteza de deplasare de pana la 35 km/ora.

Articole similare

Ad