Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noile anvelope de vara Michelin Agilis 3, disponibile si in Romania

Dupa lansarea anvelopelor Agilis CrossClimate anul trecut, Michelin continua dezvoltarea gamei pentru vehicule usoare, prin noile anvelope de vara Agilis 3, care ofera un nivel inalt de protectie pe carosabil ud si eficienta energetica (economie la consumul de combustibil si reducerea emisiilor de CO2), garantand in acelasi timp robustete si durabilitate.
Michelin cauta, cand vine vorba de dezvoltarea produsele sale, sa utilizeze mai eficient materiile prime si resursele, in acelasi timp asigurand o performanta ridicata pe intreaga durata de folosire a anvelopelor. In consecinta, impactul acestora asupra mediului inconjurator este mai mic si durata de folosire este mai mare, ceea ce vine in intampinarea cerintelor principale ale firmelor de transport national si urban: optimizarea costurilor fara a compromite criteriul sigurantei, in timp ce reduc si amprenta asupra mediului.
In medie, anvelopele din noua gama Agilis 3 cantaresc cu 1 kg mai putin decat predecesoarele lor, iar diferenta ajunge pana la 1,7 kg in cazul anumitor dimensiuni. Deci pentru realizarea lor este nevoie de mai putine materii prime si resurse, iar cantitatea de deseuri care trebuie reciclata este redusa.
Conform rezultatelor testelor efectuate in cadrul Grupului, aceste anvelope pentru vehicule comerciale usoare scad emisiile de CO2 cu o medie de 100 kg/20.000 km, ceea ce reprezinta echivalentul de CO2 stocat in aproximativ trei copaci, o reducere a consumului de combustibil de 0,12 l/100 km si o economie de 100 de euro.
Performanta la franare pe carosabilul umed scade proportional cu uzarea, insa Agilis 3 este conceputa pentru a oferi o performanta inalta la franare pe carosabilul umed pana la indicatorul de uzura a profilului, deci, pe langa faptul ca este clasata in topul performantei la franare pe carosabil umed cand este noua (clasa A conform legislatiei europene cu privire la etichetare), continua sa aiba performante si cand este uzata, cu rezultate superioare conform legislatiei in ceea ce priveste pragul de rezistenta pentru anvelope noi. Aceasta performanta a fost posibila datorita utilizarii tehnologiilor EverGrip, in special un compus inovativ de cauciuc cu o doza optimizata de negru de fum si silica ce contribuie la siguranta si la performanta excelenta la franarea pe carosabil umed, pe intreaga durata de folosire, si un nou model al benzii de rulare, cu caneluri adanci (blocuri de profil flexibile pentru manevrarea superioara pe carosabil umed) si caneluri in forma de U (blocuri de profil verticale pentru o mai buna fluiditate la o adancime de 2 mm a benzii de rulare pentru favorizarea eliminarii eficiente a apei pana la indicatorul de uzura a profilului). 
Agilis 3 ofera durabilitate si robustete datorita celor doua tehnologii dezvoltate pentru anvelopele de camion pe care Michelin le-a adaptat, pentru prima data, anvelopelor comerciale usoare: un compus de cauciuc cu rezistenta superioara la abraziune si tehnologie patentata ce impiedica blocarea pietricelelor in banda de rulare.
Pentru o si mai mare siguranta, Michelin a adoptat aceeasi solutie de protectie a flancului aparuta prima data la anvelopele Agilis CrossClimate: un strat aditional ce protejeaza anvelopa la frecarea laterala.
Comercializarea Agilis 3 a inceput in aprilie 2020, cu o gama de 12 dimensiuni, si alte 12 vor fi disponibile in Europa pana in iulie 2020, pentru a acoperi impreuna 75% din piata.

Articole similare

Ad