Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trans.Info lanseaza un nou instrument virtual, dedicat logisticii si industriei lantului de aprovizionare

Majoritatea companiilor sunt constiente ca au nevoie sa colecteze, sa analizeze si sa utilizeze date pentru a lua decizii in afaceri. Insa propriile date nu sunt suficiente. E esential accesul la informatii, pentru a se putea compara cu celelalte companii din piata. Aceasta este informatia oferita acum de Metrix, o resursa cheie in logistica, deoarece accesul la ea permite o planificare eficienta si, prin urmare, adoptarea celor mai adecvate decizii. „Sistemele de colectare si analiza a datelor sustin in prezent tot mai mult companiile, oferindu-le un avantaj competitiv“, a declarat Grzegorz Lichocik, presedintele Dachser Polonia, cand a fost intrebat despre factorii care sustin lanturile de aprovizionare in timpul pandemiei.

Trans.Info Metrix este un instrument de analiza online care prezinta indicatori cheie pentru industria transportului si logisticii. Datele se bazeaza pe analiza ofertelor spot furnizate de platforma logistica Trans.eu. Numarul lunar depaseste 400.000 si au fost agregate si anonimizate pentru a oferi cea mai buna si actualizata imagine a starii pietei transporturilor europene. Metrix prezinta cei mai importanti trei indicatori pentru industrie. In primul rand, exista un grafic al tarifelor de transport de marfa (in €), precum si diagrame ale ofertei si cererii pentru transport. Fiecare contine date de la inceputul lui 2020, astfel incat starea actuala poate fi comparata cu cea de dinainte de epidemie. Deoarece situatia pietei se schimba rapid, Metrix este actualizat zilnic. Utilizatorul poate restrange intervalul de timp, poate selecta rutele de transport si poate filtra datele in functie de tipul de marfa (FTL / LTL).
 
O alta caracteristica interesanta este harta dinamicii cererii si ofertei, care permite evaluarea dintr-o privire a tarilor in care se imbunatateste situatia pietei si in care dinamica cererii sau a ofertei este negativa. Datele din ultimele sapte zile sunt comparate cu cele sapte anterioare si apoi vizualizate folosind o scara de culoare pe harta Europei. Pentru a sprijini industria de transport si logistica in acest moment incert, Trans.Info si Trans.eu au decis ca pana la sfarsitul lui iunie 2020, accesul la Metrix sa fie gratuit. Dupa aceasta data, utilizatorii vor putea achizitiona un abonament pentru accesul la serviciu.
 

Articole similare

Ad