Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AsstrA saluta primele semne de redeschidere a Europei

Dupa o carantina stricta, Europa revine treptat la ritmul obisnuit al vietii. Primele tari care s-au intors au fost Republica Ceha si Slovacia. Pe 9 mai, pentru prima data in ultimele 2 luni, in Slovacia nu s-au inregistrat cazuri noi de infectie cu coronavirus. Epidemia a fost sub control pe 15 mai, aceasta fiind prima victorie oficiala asupra focarului Covid-19 din Europa. Tara impune, insa, in continuare, o carantina obligatorie de 14 zile pentru vizitatorii din afara UE, cu doar cateva exceptii, cum ar fi diplomatii si soferii care servesc fluxuri de marfa. Transportul de marfa este permis pe rutele nationale si internationale.
In Cehia, starea de urgenta a fost in vigoare incepand cu 12 martie. Dupa 66 de zile in care frontierele au fost inchise si au fost impuse masuri restrictive, Republica Ceha si-a incheiat regimul de urgenta pe 18 mai.
 Masurile de carantina sunt inca in vigoare in tara. Purtarea mastilor este o necesitate pentru plimbari zilnice, cumparaturi si socializare. Pe 11 mai, noi norme au intrat in vigoare la frontiera ceha: calatorii din UE au voie sa intre in tara in scopuri de afaceri. Calatoria este posibila cu o singura conditie: sederile in tara nu trebuie sa depaseasca 72 de ore. Anterior, cetatenilor straini li se interzicea intrarea pe teritoriul ceh. Restrictiile nu s-au aplicat strainilor cu permise de sedere permanente sau temporare si celor care lucreaza in transport international. „Pandemia globala Covid-19 a schimbat modul in care traieste cea mai mare parte a umanitatii. Munca in sectorul logistic a fost supusa unei metamorfoze majore. Biroul AsstrA din Praga a fost in modul <birou de acasa> timp de 8 saptamani. Incepand cu 11 mai, dupa inlaturarea mai multor restrictii, biroul a revenit la modul sau de operare standard”, spune Tatyana Serikova, managerul sucursalei AsstrA Praga.
Dupa redeschiderea biroului AsstrA din Praga, exista acum reguli speciale privind lucrul in acest domeniu. Numarul calatoriilor de afaceri este minimiza, iar intalnirile si negocierile se desfasoara de la distanta ori de cate ori este posibil. In fiecare zi, se efectueaza o curatare generala suplimentara pentru a dezinfecta toate suprafetele de contact. Este obligatoriu sa se poarte masca pe coridoare si in lifturi.
„Desigur, pandemia globala a afectat procesele noastre de afaceri. In acest timp, echipa noastra a invatat autodisciplina si s-a adaptat la realitatile in schimbare rapida. Biroul din Praga, ca si pana acum, ramane in contact permanent cu clientii si partenerii de transport”, rezuma Tatyana Serikova.

Articole similare

Ad